זמינים 24 שעות
במקרי חירום

ועדת שליש / חצי בצבא

השאירו פרטים
ואנחנו נדאג לכל השאר שם

ועדת שליש / חצי בצבא – ועדה לעיון בעונש

משרד עו״ד צבאי לימור ברמלי הינו משרד בוטיק המתמחה בייצוג חיילים בבתי הדין הצבאיים ובועדות שליש – ועדות לעיון בעונש.

כלל עורכי הדין במשרד הינם קציני משפט צבאי אשר שירתו בעברם  כתובעים בכירים בפרקליטות הצבאית, קציני חקירות ומפקדי בסיסים ביחידת מצ״ח ומייצגים כיום חיילים רבים בפני בתי הדין הצבאיים ברחבי הארץ כסנגורים צבאיים.

מהי ועדת שליש בצבא?

בדומה להליך המתקיים באזרחות לאסרים אשר נשפטו בבית המשפט לתקופות מאסר בפועל, גם בצבא מתקיים הליך זהה הנקרא ועדה לעיון בעונש, או בשמה הלא פורמאלי "ועדת שליש". בוועדה דנים בעניינו של חייל אשר הורשע בבית הדין הצבאי, ופסק דינו הפך לחלוט – כלומר בלתי ניתן לערעור עליו. הועדה בוחנת האם יש מקום לשחרור מוקדם ממאסר לחייל באמצעות ניכוי שליש מעונשו של החייל – לאור התנהגותו בכלא הצבאי ובהתאם לממצאים נוספים אשר מוצגים על ידי עורך הדין הצבאי של החייל לחברי הוועדה. זו למעשה דרך נוספת העומדת בפניי חייל שנשפט בבית דין צבאי, לבקש הקלה בעונשו לאחר שהורשע על ידי בית הדין הצבאי.

דברים שחשוב לדעת לגבי שחרור מוקדם ממאסר בצבא – ניכוי שליש בצבא:

  • כל חייל שהורשע בפלילים במערכת הצבאית זכאי לעלות לדיון בפני ועדת שליש בצבא.
  • הוועדה מוסמכת להמתיק את עונש המאסר שהוטל על החייל על ידי בית הדין הצבאי או להחליפו בעונש מאסר על תנאי.
  • הוועדה מורכבת משופט צבאי, נציג שר הביטחון ונציג הרמטכ״ל.

האם חשוב להיות מיוצג על ידי עורך דין בוועדת שליש בצבא?

במסגרת בקשתו של חייל לנכות שליש מתקופת מאסרו, על ידי עיון מחודש בעונש שהוטל עליו על ידי בית הדין הצבאי, מתקיים דיון משפטי בפני חברי הועדה, אשר צריכים לקבל את החלטתם בהתבסס על הטיעונים המשפטיים שיוצגו להם על ידי סנגורו של החייל המורשע. לטעמנו, מומלץ מאוד להסתייע בעורך דין צבאי וותיק ומיומן בתחום, בעל ניסיון קודם בייצוג חיילים בפני הועדה לעיון בעונש בצבא אשר יכול להגדיל את סיכוייכם לקבל הפחתה של שליש / חצי מהעונש. עורך דין צבאי מנוסה, מכיר את פסיקת הועדות בעבר ולכן, בייעוץ משפטי נכון, יוכל להציג טיעונים לחברי הועדה על מנת לשכנע אותם להורות על שחרורו המוקדם של החייל מהכלא. 

פרטי התקשרות
אופיר
עו"ד אופיר ברמלי
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם עו"ד אופיר ברמלי >>