לפני כמעט שנה, באמצע המלחמה, פנה אלי סגן אלוף במילואים מחיל הים, שנלחם מה 7 לאוקטובר בתפקיד מאוד מאוד רגיש, ייחודי ומסווג בפניה חריגה. הפניה שלו הייתה לעזור לו לקבל את הדרגה שמגיעה לו לקידום לדרגת אלוף משנה, לאחר שירות מילואים ארוך ומשמעותי במלחמה. כל שדרת הפיקוד כולל מפקד חיל הים תמכו באופן מובהק בלתת לו לדרגה למעט הפצר״ית שהתנגדה בתוקף לקדם אותו.
למה ?! אין היא לא הייתה מוכנה לתת לו סיבה להתנגדותה. פשוט התנגדה. לאחר שגם מפקד חיל הים לא הצליח לשכנע אותה שמגיע לקצין המוערל הזה דרגה הוא פנה אלי.
אני נלחמתי בעבורו הגשתי לפצרית פניה מפורטת מנומקת ומאוד חדה מדוע הקצין שנתן כל כך הרבה למדינה מגיע שהמדינה תוקיר לו תודה בדמות הענקת דרגה לה הוא ראוי בזכות ולא בחסד.
לאחר הפניה שלי ומשהבינה שאין ממש בהתנגדות שלה הפצרית הסירה את ההתנגדות, הלקוח קיבל את ברכתה ולבסוף קיבל את הדרגה המיוחלת.
הלקוח שלח לי תמונה מהנעקת הדרגה על ידי הרמטכל. כמו כן הוא שלח לי ווצאפ עם הודעת תודה.
כולם תמכו בקצין – חוץ מהפצ״רית. ואז הוא פנה אלינו
באמצע המלחמה, אי שם באוקטובר האחרון, קיבלתי פנייה יוצאת דופן.
סגן-אלוף במילואים, לוחם ותיק מחיל הים, שמשרת בתפקיד סופר מסווג – פנה אליי בבקשה לעזרה.
מאז 7 באוקטובר הוא משרת במילואים בלי הפסקה, נותן את הנשמה למדינה בתפקיד שדורש ממנו הכל.
וכשהגיע הזמן להוקיר אותו – לא רק במילים, אלא בדרגה שמגיעה לו – משהו שם נעצר.
מפקד חיל הים תמך בלהעניק לו דרגת אלוף משנה. כלל שרשרת הפיקוד תמכה. כולם היו בעדו. כולם – חוץ מהפצ"רית.
היא סירבה לתת את הסכמתה.
בלי נימוק. בלי הסבר. פשוט… לא.
הקצין הנפלא הזה, שלא רגיל לבקש בעבור עצמו ורגיל להילחם במחבלים ולא בפרקליטים, הבין שבשביל להילחם על מה שמגיע לו – הוא צריך עורך דין שילחם במקומו.
ואז הוא הגיע אליי.
ישבתי וכתבתי עבורה פנייה מקצועית, חדה וברורה – מלווה בכל מסמך, עדות והיגיון.
פירקתי את ההתנגדות של הפצ״רית לגורמים. הסברתי למה אין בה ממש.
הבהרתי שמדובר לא רק בדרגה – אלא בהוקרה. בהכרה. בצדק.
והתוצאה?
הפצ"רית הסירה את התנגדותה וכתוצאה מכך הרמטכ"ל העניק לו את הדרגה.
לפני מספר ימים הקצין שלח לי תמונה מרגשת מהרגע הגדול הזה והודעה עם מילות תודה שפשוט חיממו את הלב.
למה אני מספר לכם על זה? כי בשבילי זה לא "עוד תיק".
זו שליחות.
זה רגע שמזכיר לי למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים בעבור החיילים ואנשי המילואים היקרים שלנו.
אנחנו לא נכנעים ל"לא", לא מוותרים על "ככה זה". כשמגיע – נילחם שזה יקרה.
הלקוח שלנו הוא כבר אלוף משנה.
ואני? אני פשוט גאה בו ועל כך שהוא לא וויתר.